Orhideele – minuni multicolore!

Publicat de Irinuska Popescu 27.04.2017 0 Comentarii

 

Orhideele sunt de departe plantele noastre preferate! Ingrijirea lor insa este una cu adevarat speciala si necesita, o mai mare atentie din partea noastra. Echipa Gradinar.ro cauta sa-si sustina mereu portofoliul de produse pentru orhidee cu informatii specializate, foarte bine documentate, si sa vina in sprijinul dumneavoastra cu cele mai bune propuneri pentru plantele dumneavoastra preferate.

 

Cum un set de ghivece, ustensile si accesorii pentru gradinarit nu sunt suficiente ca plantele indragite sa ne infrumuseteze caminul pentru mai mult timp, Gradinar.ro recomanda culegerea de sfaturi de ingrijire Orhideele – minuni multicolorede Lutz Rollke, publicata de Editura Casa, pentru orhidee fericite si iubitoare de orhidee – si mai fericite! Editura Casa vine in ajutorul nostru cu o carte care ofera informatii importante cu privire la ingrijirea, inmultirea si intretinerea orhideelor, precum si o serie importanta de greseli de evitat in tot acest procedeu. Culegerea lui Lutz Rollke aduna informati prețioase chiar si pentru colectionari, prezentand varietati de Phalaenopsis speciale, Cattleya, Paphiopedilum, Dendrobium, Odontoglossum, Masdevallia s.a., precum si locul de unde le putem  procura.

 

Cuprinsul cartii are un capitol foarte bine documentat despre intretinerea efectiva a orhideelor, despre udarea si alegerea substratului corespunzator, notiuni pe intelesul tuturor despre fertilizarea suplimentara si umiditatea atmosferica, plasarea acestora la lumina, tunderea si inmultirea prin divizare, precum si remedii pentru bolile care pot sa apara la cele mai pretentioase specii de orhidee. De exemplu, autoarea subliniaza faptul ca orhideea este o planta careia ii place umiditatea atat in timpul infloririi, dar si in intervalul dintre ciclurile de inflorire. Astfel, trebuie sa evitam sa o pozitionam in apropierea caloriferului. In ceea ce priveste udatul, sa incearcam sa o udam o data la doua saptamani iarna, iar vara o data la 7-10 zile, evitand ca apa sa balteasca in farfurioara. Cea mai simpla metoda de a o uda este sa scufundam ghiveciul in apa timp de 5 minute, dupa care, neaparat, sa lasam ghiveciul la scurs, potrivit documentarii autorului.

Intreg capitolul despre intretinere este completat de o serie de curiozitati din lumea orhideelor, un index al celor mai des intalniti daunatori precum si informatii valoroase despre calendarul lucrarilor de intretinere la orhidee, creat pe lunile anului, care poate raspunde la multe dintre intrebarile noastre cu privire la specii care nu mai infloresc sau care intra in perioada de stagnare, sau chiar specii pereclitate de paraziti care, daca nu sunt indepartati la timp, pot sa ne afecteze intreaga colectie!

Echipa Gradinar.ro va recomanda această carte pentru o dupa-amiaza linistita in preajma orhideelor preferate, pe care le puteti identifica cu ajutorul imaginilor sugestive care completeaza carticica publicata de Editura Casa, disponibila pentru biblioteca personala sau pentru un cadou inspirat aici.