Gradinar.ro sustine #RotaCardio Iasi

Publicat de Irinuska Popescu 31.01.2019 0 Comentarii

Draga prietene,

Te-ai gandit vreodata ca viata poate fi pusa pe o lista de asteptare? Ti-ai imaginat ca sute de persoane isi pun la rand INIMA pentru a le fi salvata?

In noaptea de 10 spre 11 aprilie 2018, un incendiu devastator a distrus mare parte din aparatura si spatiile unde functioneaza Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi.

.

Consecinta?

Unitatea a fost imediat partial inchisa, iar activitatile chirurgicale au fost sistate. Sute de operatii pe cord deschis au fost amanate, zeci de copii cu malformatii complexe la inima, au fost pusi pe liste de asteptare.

.

Dar bolile de inima nu asteapta!

Lista necrutator de dura creste de la o zi la alta. Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi este singurul centru din regiunea Moldovei care deserveste peste 5,5 milioane de locuitori, fiind unicul centru european arondat unui numar atat de mare de locuitori. In urma incendiului, pacientii din 8 judete sunt nevoiti sa se adreseze altor centre medicale supraaglomerate, aflate la minim 180 km distanta de localitatea de resedinta.

.

Si atunci cand secundele conteaza, kilometrii fac diferenta! 

Ulterior incendiului devastator care a afectat Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” cele 5 cluburi Rotary din Iasi (Rotary Iasi, Rotary Iasi 2000, Rotary Iasi Curtea Domneasca, Rotary Iasi Copou, Rotary Iasi Junimea) si-au stabilit o noua misiune: sensibilizarea opiniei publice si colectarea de fonduri in vederea sustinerii eforturilor de reabilitare si extindere a unitatii medicale.

.

Deschide-ti si tu inima!

Scopul campaniei este de a colecta suma de 120.000 de lei, contributie necesara din partea comunitatii locale pentru ca Rotary International si Fundatia Rotary sa poata finanta achizitia unui sterilizator in valoare totala de 1.000.000 lei. Aparatul este absolut necesar pentru ca unitatea medicala sa poata oferi din nou tratament la standarde europene pacientilor copii si adulti, cu boli cardiovasculare congenitale sau dobandite, de pe teritoriul regiunii Nord-Est.

.

Sa ai o inima buna!

.

 

Gradinar.ro sustine #RotaCardio Iasi si doneaza 1 euro pentru fiecare comanda initiata pe platforma in perioada 1 februarie - 23 februarie 2019. Gradinar.ro ofera posibilitatea clientilor de a dona ei insisi prin cumpararea si transmiterea unui item multiplicabil cu valoare in cosul de cumparaturi, valoare care va fi redirectionata la finalul campaniei catre Rotary International si Fundatia Rotary pentru achizitionarea echipamentului medical esential pentru Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi si pentru intreaga regiune de nord-est a Romaniei.